Pazar, Mayıs 30, 2010

Aşk Her Şeyi Affeder Mi?


Şu günlerde kim biriyle çıkmaya başlasa, 2. günden dilinde "Aşkım" sözcüğü peydah oluyor. Aşkım aşağı, aşkım yukarı, 1 hafta sonra da o "aşk" ları nasıl oluyorsa yok oluveriyor ve bir anda da ezeli düşman oluyorlar üstüne o kadar kötülüyorlar ki sevgililerini, dinleyen zannedecek ki dünyanın en kötü insanı. Madem o kadar kötü neden çıktın dimi?



Neyse bugün bunun ile ilgili yazmayacağım, o 2. günden aşk demeyenlerin, yani biraz daha bekleyenlerin daha çok yaşadığı durum üzerine var söyleyeceklerim. İlişkide yapılan hataların, kırılan kalplerin ardından affedilenler ya da affedilmeyenler yani.

İlişkileri yürütmek çok sakattır, özellikle bir erkek için. Tıpkı öss gibi yaptığın hatalar doğrularını da götürür, unutmamak lazım. Taşlarını dikkatli oynayacaksın.Mesela bir hata yaptığınız ve hatanız da o kadar büyük değil, hani kime sorsan affederim der, işte bu hatanın üzerine o seni affeder, o kadar zaman ilişkinizin hatırına, gönlünü alırsın, hediye verirsin, bir süre dikkat edersin. Zannedersin ki o hata yapıldı, cezası kesildi, neyse ödedim artık o da bu konuyu kapatacaktır diye düşünürsün. Yani bir erkek öyle düşünür genelde. İşte hiç öyle düşünmeyin derim ben, çünkü aslında siz affedilmemişsiniz sadece o konu gündemden düşmüştür ve en küçük bir artçı sarsıntıda karşınıza konulacaktır ve daha şiddetli bir şekilde...

Eğer hatanız büyükse, mesela aldatmak, o zaman ayvayı yediniz. Madem aldattın, niye yakalanıyosun? Ya da madem yakalanacaksın neden aldatıyosun? (Bu konuya başka bir zaman değineceğim). Aldatmanın çeşidine göre mahkemeniz kurulur ve eğer siz şanslı zamanınıza denk gelip de ola ki sizi affederse o zaman aman dikkat derim, sizi çok zor günler bekliyor demektir. Bu konu en küçük hatanızda ya da tartışmada önünüze konacak ve siz de savunamayacağınız için o tartışmayı daha başından kaybedeceksiniz demektir. Ve işin en kötüsü, size vurulan o kozun son kullanım tarihi yoktur ve her zaman kullanılabilir.

Yani diyebiliriz ki aşk hiçbir zaman affetmez. Ama çok iyi affetmiş taklidi yapar, ama biz buzdağı misali en beklemediğiniz anda karşınıza çıkıverir ve tekneniz Titanic bile olsa suyun dibini boylarsınız. Hata yapınca affetti diye içiniz rahat olmasın, dikkat, diyorum sadece...



Share/Bookmark

0 yorum:

Yorum Gönder