Salı, Eylül 28, 2010

Baskıdaki Aşk




İlişkinin ilk günlerinde neden aşk en ateşli dönemini yaşar bilir misiniz? Çünkü aşk farklıdır, bir başka deyişle farklılıktır. Siz kontrol etmeye çalıştıkça karşınızdakini, benzetmeye çalıştıkça kendinize, aslında aşkı da öldürüyorsunuz içinizdeki.. Bir güç savaşı değildir çünkü aşk, kendi haline bırakmalı, o zaten ne yapacağını bilir, binlerce yıldır bildiği gibi..



Aşk karşındakini anlamaya çalışmaktır, karşındakini kendin gibi yapıp iki tane aynı insan yaratmak değil.. Seven zaten zamanla sevilenle bir uyum içerisine girecektir kendiliğinden.. Ele geçirmeye çalışıp karşıdakini, sizi ona onu da size benzetirseniz ne olur ki sonucunda? Daha mı mutlu olacaksınız? Hayır tabiki de.. Çünkü siz onu farklı olduğu için sevdiniz, o zaman bırakın farklı kalsın..

Aşk inceliktir, hoyrat olmaz.. İçinde sorumluluk da vardır tabiki, ama sonucunda bir öğretmenin öğrencisini azarladığı bir ortam yaratılmaz.. Sorumluluklar korkudan değil sevgiden olur. Uzun lafın kısası, kendi haline bırakmalı biraz da olsa.. Unutmayın siz onun hayatına girmeden önce o yaşamaya devam ediyordu kendi halinde, sizden sonra da öyle yaşayabilir değil mi?

Aşk fedakarlıktır aynı zamanda.. Hesabı sorulmaz. Ben sana neler yaptım, sen şunu bile yapamadın denebiliyorsa eğer, bu hesapla aşkınızı bankaya yatırın faizini yiyin mis gibi.. Çünkü gerekirse sizin aylarca uğraştığınız emeğin bir küçük öpücükle ödenebildiği piyasadır aşk..

Ne güzel bir aşk değil mi? Hesap yok, sorgu yok, baskı yok.. İşte saf aşk budur.

Nerede peki?



Share/Bookmark

0 yorum:

Yorum Gönder