Perşembe, Ocak 25, 2018

Nehir


     Yapayalnız gelmiş olduğunu unutup, yapayalnız gidecek olduğunu bilmeyenlerin avuntusudur sahip olmak. Bir şeyin senin olması için ne kadar çaba sarf ediyorsun farkında mısın? Harcadığın her şey hayatında bir an’a denk, belki de daha fazlası. Hayatına anlam katsın diye sahip olmaya çalıştığın her şey seni daha sen ona sahip olamadan tüketmeye başlar an’larını. Aldığın tüm like’lar, yatlar, katlar gün gelir sana sahip olur. Bu yanılgı nehrinin içinde debelenip durdukça sen, nehir daha sen sudan başını çıkaramadan atar seni şelalenin en tepesinden. Düşerken anlarsın da, çok geç..

     Nehir senden önce akıyordu zaten, senden sonra da akacak. Yüzebildiğin kadarsın sen, bu da bir hiç aslına bakarsan. Oysa nehir tecrübelidir. Bilgedir nehir. Bilen susar, bilmeyen ise konuşur çoğu zaman. Konuşanın konuştuğu, senin anladığın kadardır aynı zamanda. Nehri dinle sen; nehir sana nasıl yüzmen gerektiğini bile öğretir dinlediğinde. Yaşamı çok iyi bilir nehir, ölümü de.. Ölümü boşver şimdilik, nasıl olsa yaşayacağın bir şeyi merak etmek, yaşayamayacaklarına yaptığın ihanet olur çünkü. Yaşamı anlamaya çalış kalan sürende.  Yaşamı anlamaya başladığında ayaklarının üzerinde duruyor olman gerekir ki bu da kendi başına kendin olmaktan geçer. Kendin olmak başkasıyla olmanı imkânsız kılmaz, sadece beraber yürüyebilmeni gerektirir. Başkasının olmak ise, kendine yaptığın en büyük ihanettir.  Benliğini yok sayıp, başkasının içinde kendini çürütmekten ibaret olur.

     Seni tamamlayan insanı arıyorsun ya hep; avaz avaz bağırıyorsun aslında eksikliğini biri tamamlasın diye. Sen tam olmayı denesene önce, tam olup da yola çıkmayı ya da yolda kendini tamamlamayı.. Yola çıktığında bil ki ayaklarının üzerindesindir. Yola çıktığında yaşamı anlamaya başlarsın, kendi başına başkasıyla, başkasıyla kendin olabilirsin mesela. Ve o başkası yol arkadaşın olur senin. Seni kendi gibi, kendini sen gibi görür. Sendeki kendini yaşatır, kendindeki sen yaşasın diye..

     Yaşam nehirde saklıdır. Nehirde aradığın her ne ise kovaladıkça kaçacak emin ol. Bulmak mı istiyorsun? Yorulduğunda öğreneceksin. Sen Yol’a çık bir kere…   




Share/Bookmark

0 yorum:

Yorum Gönder