Perşembe, Eylül 07, 2017

Yol'a Çık


Sen Yol’a çık bir kere; yolun açıktır senin.. Hazırlık yapma. Sen hazır ol, o yeter. Yolu görmeden yüklendiğin şeyleri bırak. Onlar yolda eziyet olur sadece. Az diye endişelenme; az, çoktur aslında. Sahip olduğun şeyler büyüdükçe küçülürsün çünkü. Nefsin gözünü kör eder. Sonra bir bakarsın, kendi satın aldığın kafesler esir etmiş seni. Kır kalemin ucunu. Çık ve nefes al.. Nefes alıyorsan umut var demektir.

Gözlerini al da çık mesela; altından geçeceğin gök kuşakları var, içinden geçeceğin nehirler var o yolda..  Göz neyi ararsa onu görür ve bulduğunun değeri gördüğün kadardır. Güzellik bakan gözdedir. Kusur bulmak için bakma, bakarsan bulursun çünkü.. Oysa yol; kusurları örter. Marifetin kusur örtmek olmalı o yolda..

Yüreğini al da çık; haritaya gerek yok. Harita dediğini başkaları çizer, oysa yol senin. Yüreğinden güzel harita mı var? Cesaretin pusulan olsun, sevgi şeritlerinden ayrılma hiç. Korkma, yol sana ihtiyacın olanı verir hep. Nefret ise seni yoldan çıkarır, onu bil yeter..

Sen Yol’a çık bir kere; yolun açıktır senin.. Bildiklerini unut, daha önce geçtiğin yollara benzemez bu yol. Güneş var bu yolda, bazen de yağmur var.. Yağmurdan sonra gelen toprak kokusu var. Dikenler var, çiçekler de, kelebekler de.. Taş da var takılasın diye. Niye taşa takıldım deme, taşa da kızma. Her biri ihtiyacın olduğu için var yolda.. Yol bilir de, devam et.. Unutma, sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil, tozunu almaktır.  

Yola çıkmadan yoldaş arama boşuna. Çıkmadan bulduğun, yola hazır değilse üzülürsün. Eline hiç diken batmamış kişi gülün kokusundan ne anlar ki? Mazini değil, geleceğini paylaşanlarla yürü zaten. Hem yol baştan aşağı değiştirecek seni.  Yol’a çık bir kere. Yol yoldaşı belirler çünkü. Sen çıktığın yolun yolcusu ol yeter..

Korkma kendinden, önyargılarından kurtul.. Ne yapabileceğini denemeden nereden bilebilirsin ki? Akvaryumdaki balık, denizi özgürlük değil ölüm zanneder. Risk al! Kazansan da kaybetsen de büyürsün.


Sen Yol’a çık bir kere; yolun açıktır senin…



Share/Bookmark

0 yorum:

Yorum Gönder