Salı, Kasım 05, 2013

Başlangıç ve Bitişler



             Günümüzde hayat o kadar hızlı geçiyor ki artık, zamanımız da sabrımız da kısıtlı. Anlık mesajlaşmalar, her yöne dakikalar, sosyal ağlar bizi çok sabırsız kılıyor farketmeden. İnsanlara tahammülümüz de  iyi niyetlerimiz gibi azalıyor günden güne.. Çevremizin Tahtakale’de bir döviz türünden ötekine koşturan, tüyo almak için çokça çaba harcayan borsacılardan  pek de farkı yok aslında.. Bizim de hayatımızda herkesin hissesi var. Değerleri de tıpkı gerçek bir borsa gibi anlık değişiyor aslında. Tıpkı borsa oynar gibi insanlara yatırım yapıyoruz biz de. Emek veriyor, vakit harcıyor, sözler veriyor, mutlu etmek ve mutlu olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Çevremizdekiler de birer borsa hissesi gibi değer kazanıp kaybediyor. Kimisi bir dönem tavan yaparken kimisi iflas edip kapatıyor hissesini. Uzun süreli kazançlar için de her geçen gün zorlaşıyor doğru insana yatırım yapmak..



             Hayatımıza giren ve çıkan bir çok insan oluyor. Hepsinin de bir anlamı, bir misyonu var aslına bakılırsa. Hiç ummadığımız anda aklımızın ucundan bile geçmeyecek zaman ve mekanda tanıştığımız insan bir anda her şeyimiz olabilirken, yıllardır yanımızda olan insanları günü geliyor tanıyamaz hale geliyor ve hatta hayatımızdan çıkarıyoruz, çıkarmak zorunda kalıyoruz. Ne kadar sık geliyor başımıza aslında bir insanla bir anda ‘bir’ olabilirken bir anda ‘iki yabancı’ olabilmek. Günler, aylar hatta yıllar boyu bir yaşamı paylaşırken bir anda büyü bozuluyor, onca emek verdiğimiz ve uğruna çok şeylerden vazgeçtiğiniz insan bir anda her söylediğinize muhalefet eden bir ruh oluveriyor. Sizin de kendisinin de enerjisini tüketmeye başlıyor. Gözlerinize, kulaklarınıza inanamazken bazı kararlarda mecbur kalıp günün sonunda verdiğiniz emekler ve geçirdiğiniz bazen mutlu bazen hüzünlü dakikalar ise belki hafif bir tebessüm belki de derin bir üzüntü barındıran anılar olarak kalıyor gözlerinizde..

             Hayatınıza girenler, çıkanlar ve onların değerleri değiştikçe önemli bir detayı da farkediyor insan. Her insanın hayatınızda bir misyonu ve anlamı vardır aslında.. Tıpkı ağaçların her ilkbaharda yapraklarını açıp her sonbaharda dökmesi gibi bir döngü var ortada. Sıcak aylar geçip de soğuk aylar başladığında tüm yapraklarınızı, her şeyinizi zamana bırakıp bahar aylarını beklemek üzere yolunuza devam etmek zorunda kalıyorsunuz. Bir dahaki sefere yeni öğrenmişliklerinizle daha sağlam adım atacaksınızdır çünkü.. Her bitişin bir başlangıca, her başlangıcın da bir bitişe bağlı olduğu hayatınızda bir bitişe daha gelmişsinizdir.. 

             Ve yalnızca siz varsınızdır tüm başlangıç ve bitişlerinizin ortasında..




Share/Bookmark

0 yorum:

Yorum Gönder