Çarşamba, Aralık 15, 2010

Aşk'ın Ardından

Bir insandan ayrıldıktan sonra aradan bir süre geçtiğinde insanın aklında sadece güzel anılar kalır.. Hatalar, kavgalar unutuluverir zaman geçtikçe. Zaman her şeyin ilacı derler ya doğru değil midir gerçekten de.. Sevdiyseniz hem de çok, emek verdiyseniz elinizden geldiği kadar, o günlerin hatırına unutmak istemezsiniz anılarınızdan.. Tekrar başlasam, geri dönsem der içinizden bir ses, ama bilirsiniz içten içe tekrar dönüş olmayacaktır, olsa bile aynı sorunları tekrar yaşayacaksınızdır. Tekrar kırılacaksınızdır, hayatınız harcanmaya başlayacaktır yeniden..

Zordur ayrılmak.. Hırpalar insanı.. Ayrıldıktan sonra 3 darbe gerçekleşir genelde.. İlk atak ilk hafta içerisinde olur, tekrar ilişkine geri döneyim, tölere ederim dersin.. unutmak kolay değildir çünkü o günleri.. İlk darbeyi atlatırsın, yaşarsın hayatını mutlu mesut.. Gezer, tozar, yer, içersin.. Aradan bir ay daha geçer, ikinci darbe tam da o zaman gelir dayanır kapına.. Olmadı, onsuz yapamadım zannedersin kendince.. Geri dönsem hiç böyle olmayacaktı diye inandırmaya çalışırsın kendini.. Hala bilirsin doğru olanı yaptığını ama içindeki öyle demez ki.. Zordur bu dönem de, onsuzluğa alışmaya başlamışsındır öte yandan yavaş yavaş.. Kaldığı yerden devam ederken hayatına aradan bir süre daha geçer 6 ay kadar.. Yine bir yerde eğlenirken, ya da bir şeye hazırlanırken, tam da alıştığın anda yeni hayatına, küçücük bir anı, küçük bir parçası eski günlerin dayandırır kapına o tanıdık yalnızlığı.. Dağılıverirsin birden tam toparlandım derken.. Aslında hiç yol almamışım, onu unutamamışım dersin. Yer, bitirir için içini.. Kavga edersin hergün kendinle anlamsız bir şekilde.. "Neden?" diye sorarsın, "Nerede Hata Yaptık?" sorusunun cevabını ararsın hep..

Yani değerini bilmek lazım o güzel günlerin.. Kırmamak lazım birbirini küçücük şeylerden ötürü.. Beklemeyi bilmeli hayatın tıkadığı yolların açmasını yavaş yavaş.. Elindekinin değerini bilmeli yani aslında.. Ve eğer biterse bir şeyler, yeni hayatına da başlamayı bilmeli her zaman.. Hayat her şekilde devam ediyor, ne olursa olsun..

Son olarak; Hayat size ekşi bir limon uzattıysa eğer, üzerine tuz ve tekila istemeyi unutmayın..

Aşk'la kalın..



Share/Bookmark

0 yorum:

Yorum Gönder