Çarşamba, Ağustos 11, 2010

Bodrum'dan Tarkan Geçti


Geçtiğimiz cumartesi yani 7 Ağustos'ta Bodrum'un en güzide beach'lerinden birinde, Bianca'da Tarkan vardı. Tarkan ile ilgili değerlendirme yapmak istiyorum biraz. Bianca gündüzleri beach olup akşamları da yemek yenilen, güzel bir mekana dönüşüyor. Yani burada konser verilmiyor. Aksine sanatçılar 'sahneye çıkıyorlar' insanları eğlendirmek için. Bir halk konseri olmadığı için de mekanda kategorilere göre oturma düzenleri oluyor. Localar ve standlar yani. Fakat Tarkan'ın kendi isteği ile en ön tarafa ayakta 400 kişi civarında kişi alındı bu konserde.. Biletleri de 89 lira idi ayakta izleyenler için. Localar ve Standların fiyatları ise 300TL civarında değişiyordu. Bianca'ya Tarkan'dan 2 hafta önce Kenan Doğulu, ondan da 2 hafta önce Ajda Pekkan gelmişti. Bianca'nın oturma düzenine göre ve mantıken, oturma düzeni Localar ve Standlar en önde olacak şekilde olur genelde. Fakat Tarkan'ın en önde ayakta olan insanları istemesi sonucu localar ve standlar, ayaktaki insanların arkasına alındı. Ve haliyle de ortalama kişi başı 500tl veren insanlar Tarkan'ı uzaktan izlemek zorunda kalınca eğlenemediler haliyle. Ayaktaki insanlar da herhangi bir içki alamadılar o nedenle çok gaza gelmediklerini söyleyebilirim.



Gelelim Tarkan'a.. Tarkan kendisinden beklediğim performansı gösteremedi ne yazıkki. Şimdiye kadar gördüğüm sanatçılar içerisinde 1 buçuk saat gibi sahnede durarak da en az sahnede kalan sanatçılar içerisinde yerini aldı benim gözümde. Ayrıca klasik müzik konseri gibi ard arda şarkı söylemesi güzel değildi bence. İnsanları eğlendirme adına şarkı aralarında şarkının hikayesini anlatsa, küçük espriler yapsaydı insanlar çok daha eğlenecekti. Ayrıca yaklaşık 20 senedir çok sayıda eseri olan Tarkan'ın toplamda 10 civarı değişik şarkı söylemesi de bir eksiydi. Yeni albüm şarkılarını 2 şer kere söylemeseydi keşke.. Yeni albümü dışından Dudu, Hüp, Gül Döktüm Yollarına, Unutmamalı ve Arada Bir'i söyledi sadece.

Sonuç olarak çok tatmin olmadığım bir performanstı diyebilirim. Yani Tarkan gibi bir sanatçıdan çok daha başarılı bir performans beklediğim için büyük ihtimalle... Önce Standlar tarafında oturdum, gerçekten çok uzaktan görülüyor ve eğlenmeniz çok zor haliyle. Daha sonra madem geldik, biraz eğleneyim amacıyla ön tarafa geçtim fakat orada da bir kıvılcım yoktu görebildiğim kadarıyla. Hatta bunu Tarkan da farketmiş olacak ki, "Neden eğlenmiyorsunuz?", "Bodrum neden bu kadar suskun?" gibi sorular sordu. Ama sorun Tarkan'daydı bence. Eğlendirmesini bilemedi bir kere. Oraya gelen herkes belirli bir ücret ödeyip eğlenmeye geliyor zaten, halk konseri değil ki bu... Haliyle sanatçı eğlendiremedikten sonra halk ne yapsın değil mi? Kısaca Tarkan için olmadı bu...



Tarkan - Adımı Kalbine Yaz @Bodrum Bianca
Yükleyen melihatasever










Share/Bookmark

0 yorum:

Yorum Gönder