Cuma, Temmuz 13, 2012

VERSİYON GÜNCELLEMELERİ




        En son yazımı yazdığımdan beri 212 gün olmuş. Tam olarak 7 ay 2 gün.. Kimine göre uzun, kimine göre kısacık bir zaman.. Yazmadım aylardır, yazmak istemedim en azıdan... Hazır değildim belki de yazmaya..

        Bir yarış düşünün. Uzun süreli bir maraton, dişli rakipler, kötü zemin, uygunsuz hava koşulları ve kural ihlalleri hepsi olsun içinde.
Sizin amacınız da bu yarışı ön sıralarda tamamlamak, hatta tamamlamaya çalışmak olsun. Başka bir deyişle iyi bir yarış çıkarmak. Aracınız ne kadar kaliteli, sağlam olursa olsun, pit stop’a girmek icap eder bazen. Lastiklerinizi değiştirmek, deponuzu doldurmak, belki işini iyi yapmayan ekibinizi revize etmek, belki de biraz dinlenmek... Hatta, önceki turlarda yapmış olduğunuz yanlış manevraları gözden geçirmek gereklidir çoğu zaman. Yenilenme sürecine girmişsinizdir tam anlamıyla. Bu yenilenmenin zamanı geldiğinde sessizce sağa çekersiniz aracı maratonun devamında iddianızı devam ettirebilmek için...

        Hayat da böyle işte; yüksek enerjinizle ilerlerken belirlediğiniz yolda, içinizde bazı eksilmiş, aşınmış parçalarınızı farkedip bakım yapmanız gerekir çoğu zaman. Tabiri caiz ise “Versiyon Güncellemesi”(Update) diyorum ben bu dönüşüme. Bazen yanınıza sadece beyninizi ve kalbinizi alıp çıkarsınız vücudunuzdan, bir süre gözlemlersiniz başkalarındaki sizi. Sizdeki siz çoğu zaman yanlı karar verir çünkü... Tetkikler yaparsınız üzerinizde, yanlış yapılan, boşverilmiş ya da derinlerde kalmış sorunları tespit edersiniz. Sonra da soğukkanlılıkla bakımını yaparsınız ruhunuzun. Kalbinizdeki, yakınınızdaki ve uzağınızdaki insanları da düzenlemeniz gerekir yeniden. Hak etmeyeni uzaklaştırıp hak edeni daha da yakınıza yerleştirirsiniz ki tekrar çıkacağınız yoldaki performansınız eskisinden daha iyi olsun. Bakım süresini fazla uzatmadan da çıkarsınız yola tekrar. Kendinizden emin, daha güçlü,daha tecrübeli,  daha mutlu ve daha iddialı bir şekilde..

        Versiyon güncellemelerinizi ihmal etmeyin..

        Sağlıcakla...


   

Share/Bookmark

0 yorum:

Yorum Gönder